Bodø 2023

Bajas i Bodø!

Klokken viser 08:00, crewet i Barnas skileker har akkurat gått til frokost og ser at veien er dekket av snø. Det ser ut til å ha vært snøstorm i løpet av natta. og crewmedlemmene var spente på hva som vil møte dem i løpet av dagen. Bilene starter opp klokken 09:00, og kursen settes mot Tverlandet, nærmere bestemt Skihytta i Hopen.

Veiene bærer preg av et komplett snøkaos, hvertfall for oss søringer! Vi kommer oss likevel frem til slutt, og står klare 09:30. Ved skihytta ble vi møtt av den lokale skiklubben: Tverlandet IL. Med god hjelp, og godt med planlegging, ble utstyret bært ut og plassert der det skulle være. Utstyret kunne ikke stå ubevoktet i mange sekunder, for da forsvant under de voldsomme snømengdene.

Like før 12:00 ble løypene kjørt, og det med tidenes timing. I det løypemaskinen kjørte ut på sin andre runde sluttet det å snø, og med det var nypreppa løyper som holdt hele arrangementet et faktum. I det klokken slo 12:00:00 sto alt klart, og de første deltakerne kom inn på stadion.

Startnumre ble hentet ut, og klokken 12:55 var hele 143 startnumre hentet ut. I og med at det var premiere for Barnas skileker, ble det virkelig slått på stortromma når det kom til løypene. Grønn løype målte hele 500m, blå; 1000m, og gul; 2000m. Samtlige deltakere ga virkelig alt i de tøffe forholdene, og fullførte virkelig med stil! I mål ventet det flotte premier, i tillegg til at to heldige vinnere fant gullbillett i sine premieposer.

Tusen hjertelig takk for oss Bodø! Vi har kost oss helt sinnsykt sammen med dere. Stor takk til Tverlandet IL for hjelp som dagens medarrangør.