Eidfjord 2022

Eidfjord ass, for en nydelig gjeng!

Vi pakket snippsekken i Eidfjord sentrum, etter en god natt hos Borghild (veldig eksotisk tur over vidda i går kveld). Deretter besøkte vi dagens generalsponsor, Joker Eidfjord, som hadde sin fylle hyre med å selge melkesjokolade og annet godt til årets første ladning med tyske cruiseskipturister. Etter dette lille eventyret fant vi retningen, og gav gass i vår flotte Volvo fra Bilia, hele veien opp til Maurset og Sysendalen Skisenter. Der satt vi på firehjulstrekk, for her hadde det falt snø!

Alle tiders gjeng møtte oss, og i nærmest white-out ble løyper kjørt, bålpanne fyrt, kaffe kokt, målbue heist, startbue heist, lyd skrudd opp, løyper markert, og plutselig var det helt baluba og klart til storinnrykk og skifest! Skigruppa til Eidfjord IL satt en voldsom standard, og i dag fikk vi lært et triks eller ti. Her ble gjort en formidabel jobb med å preparere løypene, og de smalt opp skileker-arenaen som om de ikke hadde gjort annet. For en dugnadsånd!

Familiene i nær og fjernområdet hadde planlagt godt, for selv med tidlig start var det full fart i rennkontoret fra åpning. Vester ble delt ut, i gult, grønt og blått, så skulle den stupbratte alpinbakken utforskes. Løypa fikk de gått tidsnok uansett! På ustødige langrennsski ble bakken ufarliggjort, og de unge håpefulle stod fjellstøtt ned. Hva de spiser her vites ikke, men at de både er levert av Joker Eidfjord, og funker, det er helt sikkert.

I masse vær gikk første stad avgårde på slaget 17. I to spennende runder fikk horden i gult gått fra seg, til vår enorme begeistring. Mål fant de først etter to runder, og premiene fikk brått bein å gå på.

De grønnkledde ekspedisjonsfarerne la avgårde i en voldsom medvind, vel vitene om at løypa innehold en vending. Da skulle vinden gå fra å være god i ryggen til å bli heller plagsom skulle vi mene. Men neida, ingen stopper en skiløper fra Eidfjord, til mål skulle de!

Siste gjeng ut var av det øvede slaget, og her var en hel del løpere som ville gå to lange runder. De forsvant ut i periferien, og i tett snøvær navigerte de etter lukt av nystekte grillpølser og publikum som gjallet gjennom dalen. For en herlig gjeng!

I dag krevdes det pågangsmot, styrke og idrettsglede. Wow, vi er imponerte!

Tusen takk for en strålende dag! Heltene i skisporet fortjener virkelig trampeklapp for innsatsen. Så må vi ikke glemme de som heiet frem deltagerne og ga dem ekstra ståpåvilje rundt løypa. Takk til dere også! Og en siste takk går til Eidfjord IL som gjorde dette mulig:)

 

 

Vi ser så frem til neste visitt, tusen takk for denne gang!