Eidsvoll

Endelig er Barnas skileker i gang med årets sesong og skifesten ble åpnet med et brak på Minnesund skistadion. Og for en sesongåpning det ble!

Minnesund skistadion er en utrolig koselig og intim arena ved skogkanten og derfor godt beskyttet fra vind. For det blåste bra denne dagen men ikke hos oss. Nordre Eidsvoll IL er jammen meg heldige som disponerer et slikt anlegg og vi skjønner hvorfor så mange er glade i skisporten nettopp her. Da Barnas skileker ankom arenaen noen timer før start var allerede løypene kjørt opp og ingenting er som nypreparerte løyper med ferske trikkespor. Her har idrettslaget gjort en formidabel jobb! Som på alle våre arrangementer kunne vi tilby tre traséer med ulike distanser. Den korteste løypa var relativt flat og uten de store svingene, og optimal for de som vil ha god utsikt fremover og helst vil slippe fiskebein. De to lengre distansene kunne by på noe mer krevende kurver og nedfarter. Her hadde vi noe for alle:)

Da klokka slo 18.00 var alle de spente deltagerne på plass og klare for å ta fatt på dagens utfordring. De som gikk den korteste løypa ble sendt av gårde først. Med kledelige blå startvester staket de av gårde godt akkompagnert av heiaropene fra de fremmøtte tilskuerne. Da siste «blåvest» hadde kommet seg ut på rundturen sin, var det de med gule vester som skulle forsere den mellomste distansen. Og helt til slutt ble de med grønn vest sendt ut i lysløypa. Og som i et vakkert fargemaleri ankom blå, gule og grønne deltagere målområdet i en herlig symbiose.

Etter målgang vanket det varm drikke og velfortjente premier til alle de spreke deltagerne. Det er bare å applaudere alle for innsatsen denne dagen! Det lover godt for fremtiden til norsk langrenn:) Tusen takk til alle dere som var til stede på Minnesund skistadion og bidro til en svært minnerik aften, både til dere som viste idrettsglede i sporet og til dere som heiet frem de unge løperne. Og ikke minst takk til Nordre Eidsvoll IL for et fantastisk gjennomført arrangement. Vi kan nesten ikke vente med å returnere!