Gåsbu 2022

Gåsbu skistadion, 26. mars 2022

Kl. 10.45

Barnas skileker-crewet og gjengen fra Vang Skiløperforening møtes og takker for sist. De møttes jo vinteren 2021 også og sammen lagde de en heidundranes skifest på Gåsbu. Men spørsmålet er…klarer de det samme i år? Alt ligger jo til rette for et strålende arrangement; løypeforholdene er tipp topp, temperaturen er perfekt og sola skinner. Det er i hvert fall et veldig godt utgangspunkt.

Kl. 11.02

Vi setter i gang med forberedelsene; musikkanlegget monteres og testes, målbue blåses opp og vimpler borres ned i snøen. Det er tydelig at Vang skiløperforening har gjort dette før. Dette går unna!

Kl. 12.54

De første deltagerne ankommer arenaen. De henter sine startvester i ulike farger som markerer hvilken distanse de skal gå og så hiver de seg ut i løypa. Det er selvsagt viktig å varme opp kroppen og ikke minst bli kjent med underlaget, svingene og bakkene som senere skal forseres.

Kl. 13.56

Arenaen er fylt opp av spente, glade barn og supporterne har funnet sine plasser langs løypa for å heie på dagens spreke deltagere. Det nærmer seg start!

Kl. 14.00

Startskuddet går! Med en forrykende innsats spurter de deltagerne med grønne trøyer av gårde. Og noen deltagere er så heldige å ha med seg supporterne ut i løypa, litt sånn halsende etter. Dette er bra trening for store og små! En etter en krysser de mållinjen og har dermed gjort seg fortjent til premier. Så var det gultrøyene sin tur. De skal gå en noe lengre distanse. De er fokuserte der de står og venter på klarsignal fra speaker. 5-4-3-2-1-og gå! Full fart ut av startblokka. For et engasjement! Til slutt er det deltagerne med blå trøye som skal inn i ilden. De er ikke dårligere enn de foregående puljene og spurter gjennom den lengste løypa lett som en plett.

Kl. 14.44

Alle er i mål og alle har mottatt velfortjente premier. Nok en suksess på Gåsbu skistadion!

Takk til Vang Skiløperforening som arrangerte dette sammen med oss. Og ikke minst takk til alle de spreke deltagerne! På gjensyn:)