Gol 2022

For et nydelig gjensyn med Gol!

Som alltid lever Solseter Skistadion opp til navnet, denne tidlige ettermiddagen måtte vi myse godt for å få øye på den strålende gjengen fra Gol IL som ønsket oss velkommen.

Med sol i både øyne og nakke spant vi rundt sammen med de frivillige superkreftene som hadde møtt opp, og en arena som stod i stil til de fantastiske forholdene tok form.

De 15 minuttene med kjøring fra Gol sentrum var det flere familier som kjente godt til, for når det var en time til starten skulle gå var det fult med biler på parkeringen, og kø i påmeldingen.  Bilia Gol var tidlig på plass og hadde pyntet opp stadion med tre flotte volvoer. Gavmilde som de er sørget de også for å fylle premieposen enda mer opp, skulle bli bra tøft å ha krefter til å ta med den hjem etter en heidundrende etappe.  Det er lite som er morsommere enn fulle premieposer og fullt av folk, og når Gol IL i tillegg kjørte kaffetrakter og vaffeljern på høygir kunne vi ikke drømmer om mer.

Når flotte, fargerike vester var på plass, sko strammet og ski spent ble de velkjente løypene ordentlig inspisert. Det fløy ut vester i påmeldingen, og unge skiløpere i løypa fløy også. Når vi telte opp deltakere var det hele 154 løpere som skulle berike dagen med sitt engasjement.

Gjengen med grønne vester åpnet skifesten, og engasjement fantes i publikum også! De ble heiet rundt i den tekniske løypa, i en ellevill stemning. 450 meter ble tilbakelagt som en lek, og plutselig forsvant gruppe to, i knallkule gule vester ut. De la avgårde på en unerholdene og spennende løype, på nærmere 650 meter. Her stod utfordring og mestring i kø! 10 minutter gikk, så satt det siste havet av løpere fart ut i løypa. Hele Solseter var badet i blått, her var det skiløpere overalt. Aktive skiløpere fra Gol IL sørget for at alle fant veien, og inspirerte med maklaus teknikk.

Vi hadde enorme forventninger etter fjorårets suksess, og de ble til de grader innfridd og overgått. For en dag! Tusen millioner takk til Bilia Gol, Gol IL, alle publikummere, støtteapparat og ikke minst de eminente løperne! Vi er helt overveldet, og gleder oss så mye til neste gang.