Gol

Solseter skistadion, Gol, 14. mars 2021.

Vi befinner oss på Solseter skistadion, ca 15 minutters kjøretur fra Gol sentrum. Det er tidlig formiddag. Temperaturen er nærmest perfekt. Ikke for kaldt, samtidig kaldt nok slik at den varme drikken gjør godt for kroppen. Sola varmer riktignok en god del men vi svetter ikke. Det er en lun påskestemning i lufta. Det er ennå et par timer til barna entrer scenen. Gol IL bretter opp ermene og smeller opp Barnas skileker-arenaen; selve signaturen vår. Den synes fra distanse og ikke minst hører man musikken fra høyttalerne på veien inn. Det gir en forventning om at dagen i dag kommer til bli innholdsrik, spennende og artig.

Barna er på plass. Vestene med startnumrene er allerede på kroppen. Vi venter på startskuddet. I mens varmer vi opp både armer og ben. Viktig å få med seg hele kroppen. Speaker kunngjør det vi alle har ventet på. Det er tid for start. Det telles ned. Er noen så ivrige at de ikke klarer å vente til speakeren har telt helt ned? Mulig det. Men det er ikke så farlig. Der er vi i gang! De unge utøverne er ivrige. De sparker målbevisst i fra med skiene og stavene gir dem ekstra fart men også ekstra balanse. Og så hjelper det å ha tilhengere på sidelinjen og rundt i løypa. Det gir en ekstra motivasjonsboost. Sekundene og minuttene går like fort som de spreke barna i sporet, for plutselig er alle i mål. Tida går så fort når man har det gøy.

Forventingene ble til virkelighet; dagen ble innholdsrik, spennende og artig. Men nå er det over. Vi har i hvert fall minnene. De forsvinner ikke med det første.

Takk til Gol IL. Takk til de unge langrennsløperne. Takk til heiagjengen. Og takk til værgudene. På gjensyn til dere alle:)