Halden 2023

Herlige Halden!

Wow, i dag har vi hatt litt av en dag. Ikke visste vi, at et besøk i byen vi assosierer med sommer, skulle gi oss en vindunderlig vinterdag med ski og glede i fokus!

Vi kom til Tistedalen Skianlegg, ganske tidlig denne lørdags morgenen i siste halvdel av Januar. Her ble vi møtt av en smørblid gjeng, som var klare for å ta i et tak. Tistedal Friluftslag hadde samlet troppene, og satt alle kluter til for å lage et herlig opplegg i nykjørte løyper i et topp moderne rulleskianlegg, kledd i vinterdrakt. Lenge var usikkerheten om snømengden noe som hang over oss, men jevn jobbing av dugnadsgjengen over lang tid sørget for fantastiske forhold og løyper.

Sola tittet ikke gjennom det tåkete landskapet, som la seg som en dyne for å beskytte utsatte løyper i været som lå rundt 0 grader.

Det strømmet til med ivrige deltakere, og halvannen time før start var det flere som hadde gått en haug med runder i de kuperte omgivelsene på Tistedalen. Deltakere kom til Joker-teltet i en jevn strøm, fikk startnummer og snørte på seg sko og ski. Salomon ble en populær attraksjon, og rasende fort var alt av ski, staver og sko lånt ut, for å sette nye personlige rekorder i løypene.

Når det var folk så langt øyet kunne se, stilte de blåkledde løperne opp under den store portalen.

Når klokken slo 13.00 kastet de seg over skiene, og spant rundt i løypa, til publikums eleville begeistring. Publikum skulle få nok å holde på med, hele 120 skientusiaster fordelt på tre puljer ville ut og vinne sammen med oss i dag. I disse dager går NM på ski på Gjøvik, og blant våre deltakere var det en haug som hadde fulgt med på tv. De stupte i mål, og jublet når premiene kom på løpende bånd.

Vi er helt over oss av begeistring etter en nydelig dag i Halden, hatten av for Tistedalen Friluftslag, for noen forhold, for et publikum, deltakere og ikke minst lokale krefter som velvillig bidro som samarbeidspartnere! En ekstra stor takk til Joker og Salomon, som er med hele turneen, og de lokale sponsorene våre i Byggmester Magne Holt, Leif Grimsrud AS, Unjo AS, Eagle Technology AS og Berg Sparebank!