Isfjorden 2023

Inderlig godt Isfjorden!

Isfjorden ble for oss i Barnas skileker et av fjorårets høydepunkter, årets tur ble uten tvil en gjentakelse av fjorårets suksess. Man kan kanskje ikke be om så mye mer enn flinke folk fra den lokale skiklubben, burgersteking og nydelig natur, men her leverer Isfjorden nok en gang så mye mer. Nypreppede skiløyper og et fantastisk vær er kun noen av godbitene som gjorde årets tur til nok et høydepunkt.

Det tok litt under én time fra vi ankom skytebanen i Isfjorden, til alt sto klart. Arenaen skrek etter deltakere, noe også grillen med burgere gjorde. Allerede klokken 15:30 ankom de aller første familiene, åpenbart med et mål om å sikre seg de første burgerne. Burgerne var gode, det kan vi bekrefte.

Tiden fløy, og i solsteiken ankom det stadig flere mennesker, til slutt telte vi over 350 mennesker, hvor 146 av dem var skiløpere med startvest på kroppen. Klokken ble 16:55, og deltakerne med grønt startnummer stilte seg opp på startstreken. Bilder ble tatt, og det rådet liten tvil om at gjengen var klar for skirenn. 17:00 slagen ble deltakerne sendt ut på sin runde, hvor det var venstresvinger som sto i fokus. Dæven å fort det gikk, vi rakk såvidt å blunke før alle deltakerne med grønn startvest var kommet i mål.

De varme forholdene gjorde snøen krevende for de neste startene, spesielt for blå start som var etter den gule. De gule gikk 558 meter med løype, og disse ga virkelig alt. I mål lå det utslitte deltakere, som virkelig hadde gjort seg fortjent til premier!

Til slutt var det de blå deltakerne som skulle gå. I slush-snø måtte alt av krefter tynes ut av kroppen for å klare å komme seg fremover. Først etter at 1037 meter med snøkorn var passert kunne målgang anses som et faktum. I mål ventet det velfortjente premier til alle som vant, og her på Barnas skileker, her er alle sammen vinnere!

Dagens arrangement er over, og vi kan ikke gjøre annet enn å takke så mye for oppmøte og for at vi fikk lov til å komme. En stor takk til dagens lokale sensor Plasto AS, og våre trofaste hovedsponsorer Joker og Salomon. Vi sees forhåpentligvis til neste år!