Kolbu

Vårt neste stoppested på denne vakre reisen gjennom landet vårt var herlige Kolbu i Østre Toten. Toten var for flere hundre år siden et eget kongerike. I dag var de på nytt et herredømme med KK-plassen som sitt palass men denne gangen var det flere konger og dronninger som regjerte, i hvert fall i skisporet:)

Nok en deilig vinterdag med tanke på vær og vind med strålende sol og en behagelig bris fra sør. KK-plassen, som er selve basen til IL Kolbukameratene, er et fantastisk område med et stort løypenett rundt. Og idrettslaget har virkelig vært på jobb i det siste for løypene til Barnas skileker var så bra preparerte at man skulle tro at verdenseliten skulle komme på besøk. Og etter at vi hadde rigget opp vårt utstyr var jo KK-plassen omgjort til en arena som FIS hadde vært misunnelig på. Selvfølgelig skal våre unge utøvere ha like bra forhold som proffene!

De unge langrennsløperne strømmet til arenaen i det vi åpnet vårt rennkontor. Startvester i forskjellige farger ble delt ut til de ivrige barna. Hos Barnas skileker representer fargene på vestene ulike distanser som deltagerne kan velge mellom. For å slå i hjel tid frem til start samt varme opp kalde muskler i kroppen, tok dagens aktører noen prøverunder i løypa. Kl. 18.00 var vi i gang med puljen som hadde valgt den korteste distansen. Noen valgte å gå hardt ut i fra start mens andre sparte kreftene til senere. Uansett taktikk var det ingenting å si på ståpåviljen, den var 10 av 10! En etter en skled de over målstreken til jubel fra de fremmøtte. De neste puljene var ikke dårligere og ga jernet så lang løypene var. Det var bare å beundre og applaudere for dagens innsats. IL Kolbukameratene delte ut premier og gullmedaljer til alle sammen, for hos Barnas skileker er alle vinnere!

Tusen takk for at vi fikk lov til å besøke kongelige Kolbu i dag!