Koppang 2022

I dag har vi blitt tatt i mot på best mulig måte på Koppang, her har vi rett og slett hatt en fantastisk lørdag!

Stor-Elvdal Skiklubb kjørte opp en egen løype for anledningen, midt i sentrum. Vi fant veien til Storstua, en kjempestor flerbrukshall, og møtte en suverent dugnadsgjeng. Arena ble satt opp, og plutselig hadde vi en skikkelig ski-arena og vise til. På Koppang kan de ski, her går nemlig Norges eldste mosjonsrenn, Moraløpet, som er arrangert over 80 ganger.

Med såpass til historie i sekken ble vi ikke overrasket av at gjengen hadde planlagt både kiosk oppe på Storstua, og varm saft til alle dagens skiløpere. Dette setter gode rammer for både ivrige skiløpere og et engasjert støtteapparat.

Fredagen hadde lagt et lett teppe med en centimeter nysnø, og i dag leverte Koppang – 5 grader og opphold. Her lå alt til rette, og klokken 12 strømmet det til med deltakere og publikummere. I Joker-teltet ble de delt ut 58 startnummer, og det tok ikke mange minuttene før den flotte løypa var blitt gått opp en hel rekke ganger. Her skulle det ikke bli utfordringer med gli, da både unge og eldre suste rundt i løypa. Arenaen var laget med stor teft for logistikk, og umiddelbar tilgang til både kaféen som solgte bakst og drikke til inntekt for 8.klasses tur om et par år, start og mål. Snakk om planlegging!

Et hav av skiløpere forvant ut i løypa i det klokken slo ett, og første klasse var i gang. En teknisk utforkjøring var slettes ingen sak, og de yngste løperne kom jublene inn i målområdet med stødige fraspark. Her ble de møtt av elleville scener fra publikum, og en solid dose premier fra Joker og Salomon. Tydelig inspirert av dagens pangstart satt den andre klassen ut fra start, og gjøv løs på over 800 meter med trikkeskinner. Her var det tydelig at de unge og lovende hadde fylt på godt med kake før start, og at de visste to ting, det venter permer i mål, og dagen i dag er en lørdag, så her kan det etter alle solemerker bli et stykke til etter målgang. Saft ventet hvertfall, og det samme gjorde permer og diplomer. Neste klasse var ikke snauere enn at de tok hele to runder, til publikums store fornøyelse. Inn til målgang kom de også, i fantastisk stil.

Vi rundet av med en solid innhogg i kiosken, og spise den bortimot tom for pølser og hvetebakst før vi fikk kjempehjelp med å pakke bort skifesten.

Takk for nå Koppang, og tusen takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere!