Melum 2022

Magisk på Melum!

Vårt neste stoppested på denne vakre reisen gjennom landet vårt var magiske Melum, og for aller første gang ble det arrangert barnas skileker på Melum idrettsanlegg. Her det ble det faktisk arrangert NM i terrengløp for ca. 20 år siden og det ble sagt at Barnas skileker er det største arrangementet som har vært i bygda siden!

Dette ble en deilig vinterdag med tanke på vær og vind med strålende sol som varmet både kropp og sinn. Når vi omsider ankom anlegget stod Melum idrettslag klare for å ta fatt søndagen begivenheter. Her luktet det fantastisk dugnadsånd på lang vei og på rekordtid var arenaen klar til bruk. Løypene til Melum IL var så bra preparerte at man skulle tro at verdenseliten skulle komme på besøk. Og etter at vi hadde rigget opp vårt utstyr var idrettsplassen omgjort til en arena som FIS hadde vært misunnelig på. Selvfølgelig skal våre unge utøvere ha like bra forhold som proffene!

De unge langrennsløperne strømmet til arenaen i det vi åpnet vårt rennkontor. Startvester i forskjellige farger ble delt ut til de ivrige barna. Hos Barnas skileker representer fargene på vestene ulike distanser som deltagerne kan velge mellom. For å slå i hjel tid frem til start samt varme opp kalde muskler i kroppen, tok dagens aktører noen prøverunder i løypa. Kl. 13.00 var vi i gang med puljen som hadde valgt den korteste distansen. Noen valgte å gå hardt ut i fra start mens andre sparte kreftene til senere. Uansett taktikk var det ingenting å si på ståpåviljen, den var 10 av 10! En etter en skled de over målstreken til jubel fra de fremmøtte. De neste puljene var ikke dårligere og ga jernet så lang løypene var. Det var bare å beundre og applaudere for dagens innsats. Melum IL og Joker Klovholt delte ut premier og gullmedaljer til alle sammen, for hos Barnas skileker er alle vinnere!

Tusen takk for at vi fikk lov til å besøke Magiske Melum idag!