Narvik 2023

Nydelige Narvik!

Ankenes viste seg fra sin desidert flotteste side denne lørdagen tidlig i mars, og for en dag! Både Ankenes Skiklubb og Ankenes Stadion møtte oss pyntet for fest, med store smil og en drivende ståpåvilje. Dette var både gjeng og sted som skulle få ting gjort!

Narvik søker VM i Alpint i 2029, og det håper vi de får. Her ligger i allefall alt til rette, og vi er utrolig glade for å kunne gjøre en skikkelig tyvstart på skifesten, med Barnas Skileker i de enorme omgivelsene. Ankenes Skistadion ligger oppe i fjellsiden, og det kreves litt puls og pust for å komme seg opp hit. Det er det til gang verdt, for utsikten og omgivelsene er magisk. Langt der nede skuer en utover hav, og ser industrifeltene som lager grobunn for Nordland tredje største by. Med solen høyt på himmelen og omkranset av alpine fjell som hvite jeksler i kontrast mot den blåe himmelen måtte vi summet oss et øyeblikk før vi kom i gang.

Stadioen her oppe ble utvidet for et par år siden, til vår store glede. Med god hjelp kunne vi boltre oss uhemmet, og fikk rammet inn stadion med både egne og norske flagg. En teltlandsby, godt hjulpet av den store kafeen til skiklubben og aktiviteten til Sparebanken Narvik kom raskt opp. Sparebanken Narvik hadde laget til et kjempeopplegg, med hinderløype og eget lykkehjul. Dette var lokalbank som visste å gjøre stas på nettopp de lokale!

I strålende sol forsvant minuttene unna, og det strømmet til med deltakere som skulle pryde løyper og teltlandsby med sin tilstedeværelse.

Her ble lykkehjul spunnet, kaffe drukket, løyper testet og glede spredt, skikkelig stas! Det skulle også gåes på ski, og hos oss er alle vinnere, og alle får premier. Gruppe etter gruppe spant avgårde, det var deltakere i slede, puls, med staver, uten staver, som gikk klassisk, skøyting og sprintet rundt i løypa.

Publikum satte stor pris på tilbudet fra både Bank og Kiosk, og gledet både oss og deltakere med sin enorme entusiasme.

Her fikk vi den enorme gleden av å ønske hele 171 deltakere vel i havn, til velfortjente premier!

Wow, for en dag! Tusen takk til alle frivillige og sponsorer, vi gleder oss allerede til neste gang vi kommer på besøk!