Nittedal 2023

Njudelige Nittedal!

Vi leser 31. januar på kalenderen, det er tirsdag, gradestokken viser perfekt vintervær og spenningen bygger seg opp minutt for minutt mot klokken 18. Det er lett snødryss i lufta i Nittedal og Skistua på Sørli viser seg i vakker vinterdrakt. Det rigges opp en sinnsyk arena på en stadion med fantastiske skiforhold!

Arenaen kastes opp i en vanvittig fart, med Nittedal IL som pådrivere. For en gjeng, rett fra jobb og opp i skiparadiset for å bistå med alt vi kan ønske oss. Dette kan bare bli bra tenkte vi, og bra er ikke beskrivende nok for hvordan det ble!

Når klokken nærmet seg 17 strømmet det på med deltakere som har fått på parkdress og vinterklær, de ilte til påmeldingen og hentet ut vester med startnummer. Stadion fylte seg opp mer og mer, og til slutt var det så mange skiglade barn til stede at vi nesten kan dra det så langt å si at det ble fullstappet!

Starten gikk av gårde klokken 18, en STOR gjeng med grønne startnumre suste ut av startblokkene – og det med et publikum vi omtrent ikke har sett maken til. Her hadde alt av foreldre, besteforeldre, smørere, støtteapparat og venner tatt turen for Sørlis store skikveld for å heie morgendagens helter rundt trikkeskinnene! Da de grønnkledde hadde sust i mål, stablet seg på bena og fått velfortjente premier, gikk starten for den blåkledde gruppen!

Den var faktisk enda større enn den første gruppen, noe vi faktisk ikke trodde var mulig. Her også til publikums store begeistring fikk en se alt av teknikker som finnes i langrenn. Fiskebein, skia i kryss, en ski frem og den andre tilbake, staking og rulling var bare noen av teknikkene som ble vist frem. Etter at en lengre runde var blitt gjennomført og diplomer var delt ut var det klart for dagens siste startfelt, nemlig de gulkledde. Et stort startfelt dette også som ble heiet frem av de mange fremmøtte som ble igjen og heiet på hverandres barn! Her gikk det vanvittig fort og en etter en kom de byksende inn i mål.

Det har blitt lagt ned en heroisk innsats fra deltakerene idag, det er det ingen tvil om. Dette ble et av de største arrangementene hittil i år med over 400 deltakere!!! Til enhver tid var det stappfullt med mennesker på stadion og stemningen var fantastisk å få ta del i. Vi hadde også med oss en fantastisk lokal sponsor i Glømmi sport som delte ut buffer og skistropper til alle som skulle ønske det!

Tusen takk for en nydelig ettermiddag og kveld med Nittedal IL på Skistua på Sørli! Med ivrige deltakere, enestående publikum og drømmeforhold ble det akkurat den skifesten vi drømte om!

En stor takk til de lokale sponsorene Romerike Sparebank og Glømmi sport! Også selvfølgelig til våre hovedsponsorer Joker og Salomon!