Rennebu

Når forleddet i stedsnavnet er renn(e), sier det seg selv at vi måtte ha skirenn her! Og det valget angrer vi ikke på, for dette ble en heidundranes skifest med ivrige barn, glade tilskuere og masse velfortjente premier:)

Magne Myrmo fra Rennebu gikk inn til gull på 15 km under VM i Falun i 1974 og ble dermed den siste verdensmesteren på treski. Da vi så innsatsen i løypa til dagens utøvere var det lett å tenke tilbake til Falun i 1974, der styrken og pågangsmotet til Magne resulterte i gullmedalje. Og nøyaktig den samme ståpåviljen førte til gullmedaljer til alle dagens unge helter fra Rennebu.

Rennebu IL gjorde en heltemodig innsats med å preparere løyper og gjøre arenaen klar før dagens deltagere entret manesjen. Akkurat som forventet dukket de ivrigste barna opp litt før vi åpnet rennkontoret og i løpet av timen før start kom resten av deltagerne og hentet sine startvester. Da var vi omsider klare. Speaker annonserte start for den første puljen; de som bar de gule vestene. I kjent Barnas skileker-stil telte vi ned sekundene til start og da speaker ropte «kjør» gikk det var 0 til 100 på et par sekunder. I hvert fall føltes det sånn, for deltagere staket, løp, gled og skøytet ut i fra startområdet i et voldsomt tempo. Og alle hadde et klart mål, å gjennomføre runden. Og det klarte de alle sammen! Og da vanket det premier og gullmedaljer til samtlige. Deretter var det de med grønne vester sin tur og til slutt ble blåvestene sendt av gårde. Og felles for dem alle var heltemodig innsats og stor idrettsglede. Dette var moro!

Dagens innsats hadde til og med Magne Myrmo latt seg imponere over, for den var enestående! Takk til alle deltagere og støttespillere som bidro til at denne dagen ble fantastisk. Og takk til Rennebu IL for formidabel innsats! Vi gleder oss allerede til neste gang:)