Stavsjø 2024

Snø og glede i Stavsjø!

Dagens dato er 14. januar, og klokken har akkurat passert 09:30. Crewet hos Barnas skileker kommer rullende inn på p-plassen, og blir møtt av flotte representanter fra Nes Sportsklubb sin skigruppe, og Joker Tingnes.

En kjapp kikk på området med fastsettelse av de ulike traseene, så ble løypemaskinen fyrt opp. Nypreppede løyper var et faktum, og det var mye som tilsa at dette skulle bli et arrangement for historiebøkene.

Utstyret ble løftet ut av bilene, og i løpet av kort tid sto hele stadion klar for å ta i mot de unge skiløperne. Det var overskyet, og perfekt temperatur for skileker!

Til forskjell fra i fjor gikk vi i år tilbake til det normale skileker-oppsettet. En grønn løype på 250 meter, blå på 550 meter, og gul på 825 meter. Det var liten tvil om hvilken løype som var mest populær, for de gule startnumrene ble vi nesten tomme for. Så mange var det i denne klassen, at vi så oss nødt tl å dele opp starten i to puljer!

Den første starten ble kjørt som en kombinasjon mellom de grønne og blå deltakerne. En helt rå innsats ble lagt ned, og det var åpenbart at det i Stavsjø var noen kommende skitalenter. Etter målgang for disse deltakerne var det klart for gul start, eller rettere sagt; gule starter. Med 4 minutters mellomrom ble disse puljene startet, og for et tempo de gikk i! Så fort gikk de, at værgudene bestemte seg for å senke farten noe, med masse snøfall fra himmelen.

Etter målgang mottok alle deltakerne premier. En heldig deltaker oppdaget én gullbillett i premieposen sin, noe som gav rett til en ekstra premie fra Xplora.

Et strålende arrangement gikk mot slutten, og vi må rette en stor takk til alle de oppmøtte og for at vi fikk komme tilbake hit. Vi håper på et gjensyn neste år, Stavsjø!

En stor takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere; Joker, Salomon og Xplora. Også en stor takk til dagens lokale sponsor; Moelven Langmoen AS. Sist men ikke minst, skal en stooooor takk rettes mot Joker Tingnes og Nes sportsklubb sin skigruppe, for fantastisk hjelp med opp- og nedrigg.