Sandefjord 2022

Strålende Sandefjord!

Vi leser 7. Februar på kalenderen, det er Mandag, gradestokken viser perfekt vintervær og spenningen bygger seg opp minutt for minutt mot klokken 18. Sandefjord, Haukerød idrettspark, viser seg i vinterdrakt. Det er ingen snø å se på jordene. Allikevel rigges det opp en sinnsyk arena på en stadion med fantastiske skiforhold! De lokale ildsjelene har stått på dag og natt, noe som resulterer i en 1,3km lang sti av det hvite gull.

Arenaen kastes opp i en vanvittig fart, med Runar IL som pådrivere. For en gjeng, rett fra jobb og opp i skiparadiset for å bistå med alt vi kan ønske oss. Dette kan bare bli bra tenkte vi, og bra er ikke beskrivende nok for hvordan det ble.

Det strømmer på med deltakere som har fått på parkdress og vinterklær, de iler til påmeldingen og henter ut vester med startnummer. Det er trikkeskinner og løypene er så godt preparert og merket at det å gå feil er en større bragd enn Therese sitt OL gull i Beijing på 15 kilometer’n!

Starten gikk av gårde klokken 18, en gjeng med grønne startnumre suste ut av startblokkene – og det med et publikum vi omtrent ikke har sett maken til. Her hadde alt av foreldre, besteforeldre, smørere, støtteapparat og venner tatt turen for Haukerød’s store skikveld for å heie morgendagens helter rundt trikkeskinnene! Da de grønnkledde hadde sust i mål, stablet seg på bena og fått velfortjente premier, gikk starten for den gulkledde gruppen! Her også til publikums store begeistring fikk en se alt av teknikker som finnes i langrenn. Fiskebein, skia i kryss, en ski frem og den andre tilbake, staking og rulling var bare noen av teknikkene som ble vist frem. Etter at en lengre runde var blitt gjennomført og diplomer var delt ut var det klart for dagens siste startfelt, nemlig de blåkledde. Et stort startfelt ble heiet ut av de mange fremmøtte som ble igjen og heiet på hverandres barn! Her gikk det vanvittig fort og en etter en kom de byksende inn i mål.

Det har blitt lagt ned en heroisk innsats fra deltakerene idag, det er det ingen tvil om. Allikevel kommer en ikke unna det faktum at publikum var helt enestående. Til enhver tid var det stappfullt med mennesker på stadion og stemningen var fantastisk å få ta del i.

Tusen takk for en nydelig ettermiddag og kveld med Runar IL og Haukerød idrettspark utenfor Sandefjord! Med ivrige deltakere, enestående publikum og drømmeforhold ble det akkurat den skifesten vi drømte om!

Også en stor takk til våre øvrige sponsorer som sørger for at vi kan reise rundt og spre skiglede i Norges land – vi elsker det!!