Vaset 2022

I dag har vi vært heldige og få et gjensyn med Vaset, og for et gjensyn!

Vi ble møtt relativt tidlig på morgenen, til søndag og være, av en herlig gjeng fra Joker Vaset og Vestre Slidre IL. For vår del startet det akkurat som fjorårets drømmearrangement, dugnadsgjengen hadde ladet opp med Møllers Tran, og fikk sveivet opp arenaen på null komma null. Frivilligheten står sterkt i Valdres!

Været ville også være med, og solgløtt skulle skinne godt i øynene gjennom et lett skydekke, i løet av en liten time var temperaturen ganske så god også, bare tre-fire minus.

I storslåtte løyper, med nykjørte, gnistrende trikkeskinner og hele tre runder, med skreddersøm til hver klasse, kunne barna bare komme.  De strømmet frem fra alle kanter, fikk slengt på seg et startnummer og skjøt fart ut i løypenettverket. Her skulle ingenting overlates til tilfeldighetene, løypa ble møysommelig studert, og ikke et eneste sporvalg ble oversett.

Når regnskapet skulle gjøres opp etter påmelding begynte brikkene å falle på plass, da kunne vi se at hele 150 deltakere skulle bli med på skifesten. Det er 300 ski det, blir trafikk i løypa da!

Fordelt på tre startfelt var dette et herlig skue. Vi startet med grønn klasse, den ivrige gjengen satte stavene i snøen presis på slaget 14, og forsvant ut i deres tilmålte løype. Med en iver som ikke kan tøyles fikk foreldre og annet støtteapparat mer enn nok med å holde følge, til mål skulle det gås brennkvikt.

Premiene hadde såvidt funnet en barnevott før neste klasse gikk på, den store flokken med gule vester hadde også egen løype, og fremviste supert engasjement og nydelige skiferdigheter.

Dagens siste startfelt var enda mer garvet, og godt var det, for de skulle prøve seg ned en storbakke. Dette var ingen sak for gjengen, der stod de fjellstøtt ned, og om det gikk et lite fall var det opp igjen, og full fart til mål!

150 premieposer fikk bein og gå på, og vi kunne glede oss over en aldeles fantastisk dag på Vaset.

Takk til Vestre Slidre IL for all hjelp og tusen takk til Joker Vaset for innsatsen, og for premier, smoothies og appelsiner.  Og hjertelig takk til dere som ga alt i sporet i dag. Dere var helt suverene.

Vi gleder oss allerede til neste gang!